Това, което старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти подозираше цяла седмица, се потвърди 48 часа преди Ел Класико. Титулярният вратар на тима Тибо Куртоа няма да може да вземе участие в сблъсъка срещу Барселона тази неделя. Белгиецът, който страда от ишиас от края на миналия месец, не тренира и днес със съотборниците си, което със сигурност означава, че отпада от сметките на Анчелоти, съобщава „Marca“.

Възстановяването на Куртоа не е прогресирало с очакваната скорост и поради тази причина треньорският щаб е преценил, че няма нужда да се рискува с прибързаното му връщане в игра, тъй като може да има отрицателни последици за в бъдеще.

В такъв случай Андрий Лунин ще бъде този, който ще заеме мястото под рамката на вратата за Реал Мадрид в първото Ел Класико за сезона . Украинският вратар игра в последните четири мача за „Лос Бланкос“, както срещу Шахтьор Донецк в Шампионската лига, така и срещу Хетафе и Осасуна в Ла Лига.

Защитникът Антонио Рюдигер обаче изглежда ще бъде готов навреме за сблъсъка с каталунците. Три дни след мача срещу Шахтьор, в който получи тежък удар в главата при изравнителното попадение и му коства 20 шева, германецът излезе на базата на отбора, за да тренира със съотборниците си. Той беше без маска на лицето, но с лейкопласт, покриващ раната и с много по-добре изглеждащо око. Очакванията са централният бранител да бъде поне на резервната скамейка, а решението дали ще стартира от първата минута ще бъде взето в деня на мача.