Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова феновете на отбора да продължат да вярват преди голямото дерби срещу Реал Мадрид през уикенда в испанската Ла Лига. Равенството 3:3 срещу Интер в Шампионската лига през седмицата бе удар върху надеждите на тима да продължат напред в турнира, но победа над Реал би бил перфектната реакция за каталунците, пише агенция ДПА. Двата състава делят първо и второ място във временното класиране в испанския елит с по 22 точки след 8 мача.

„Продължавайте да вярвате. Имаме конкурентен отбор, с много добри футболисти, който ще ви донесат много радост“ обеща Лапорта в интервю за Barca TV.

„Подкрепяйте Шави, той има нужда от увереност. Точно това ще му дадем и се надяваме на същото и от страна на феновете“, каза още Жоан Лапорта по повод старши треньора на Барселона Шави Ернандес.

„Вярвам в Шави и неговия екип, както и в играчите. Имаме отличен състав. Имаме отбор, който може да се конкурира с всеки в Европа“, повтори Лапорта.

„Ще преминем през този момент. Няма да спрем да работим, докато не постигнем това, което искаме. Този клуб е имал различни спадове и възходи през годините, но винаги сме се връщали. И сега можем да го направим“, продължи президентът на Барселона.

Той подчерта колко е важно дербито с Реал Мадрид за битката за титлата в испанското футболно първенство. „Сега сме начело в лигата. Чака ни голям мач на „Сантяго Бернабеу“. Ел Класико е много важен мач. Който спечели, ще получи сериозна инжекция, а загубилият ще понесе сериозен удар. Такива мачове искаме да гледаме. Ще отидем в Мадрид с високо вдигнати глави. Имаме отбор, който да постигне добър резултат. Надявам се, че футболистите ще защитават фланелката на Барселона с подходящото отношение, защото когато понесеш удар, трябва да се изправиш. Искаме да покажем колко сме добри и че можем да спечелим първенството“, коментира Жоан Лапорта.

Босът на каталунския гранд се върна и към поражението от Интер. „Това бе голям мач за нас и съм тъжен, и ядосан, че не успяхме да спечелим, въпреки че отбелязахме три гола. Групата е трудна, а трябваше да вземем по-добър резултат и в Мюнхен. Съдийството в Милано беше скандално. Не трябва да се правим на жертви, но бяхме много недоволни от съдийството и говорих с УЕФА по този въпрос след това. Да пропуснем следващата фаза на Шампионската лига във финансов аспек е голям удар“, завърши Лапорта.