Голямата звезда на Барселона Лионел Меси за пореден път не скри желанието си поне още веднъж в своята кариера да има възможността да работи с настоящия наставник на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

Двамата изковаха най-успешния период в историята на каталунския гранд, печелейки 14 значими трофея. Гуардиола, който има 11 кампании за „блаугранас” като футболист, неведнъж е споделял желанието си да не завърне на „Камп Ноу”, където да приключи с треньорството в известната младежка академия „Ла Масия”.

Самият Меси, вече на 31 години, също си дава сметка колко важно е промотирането на собствени кадри в първия тим. Затова и аржентинецът призна, че му е далечна мисълта да започне кариера като треньор на подрастващи.

„Макар че би било трудно изпълнимо, бих искал отново да работя с Гуардиола”, сподели Ла Пулга в интервю за „Марка”. „Той е един от най-добрите треньори в света.”

„Важно е да се показва вяра в момчетата, идващи през академията. Те ще видят, че не е невъзможно да осъществят скока в първия тим.”

„Барселона разполага с великолепна академия и за в бъдеще би могъл да излиза на терена с 11 футболисти, които са собствени кадри. За това обаче ще е нужно време”, допълни Меси.