Рекордната покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо е поискал спешен разговор с треньора Ернесто Валверде, съобщи каталунското издание „Спорт”.

Бившият ас на Ливърпул струваше на „блаугранас” уникалните за историята им 142 милиона паунда (около 160 милиона евро), като за момента играта му не отговаря на огромните очаквания. Затова през последните месеци бъдещето на футболиста е обект на неугасващи спекулации.

Вече на няколко пъти от Иберийския полуостров долитаха информации, че висшето ръководство на клуба е разтревожено от ситуацията. Чуха се дори твърдения, че върху Валверде е упражнен известен натиск да пуска по-често Коутиньо, който към момента категорично губи дуела с Усман Дембеле за титулярно място в атаката.

Сега на треньора, по всичко личи, му предстои разговор с играча в опит да разбере на какво се дължи слабата му форма. Коутиньо вкара веднъж в последните си 5 мача за Барса, като с това попадение приносът му се изчерпва.

Все по-често се чуват информации, че Челси и Манчестър Юнайтед проявяват интерес към бившия ас на Ливърпул. Въпреки всичко вероятността да се стигне до продажба, още по-малко точно сега, по средата на сезона, граничи с фантастиката. Със сигурност Барса ще се опита да намери начин да извади най-доброто от най-скъпия футболист в своята история, който играе в клуба от едва година. На всичкото отгоре Коутиньо е само на 26 години, докато двете основни звезди в атака Луис Суарес и Лионел Меси прехвърлиха 30-те.

Още по темата:

ПСЖ се насочва към една от звездите на Барселона

Уважаван експерт: Барса мислеше Коутиньо за съвсем друг играч

Челси изважда 100 милиона за Коутиньо

От MSN до MSD - кои са актуалните тенори в атаката на Барса?

Семейството на Коутиньо е против трансфер в Юнайтед

Коутиньо може да разклати стола на Валверде в Барса