В последното десетилетие Барселона превърна схемата 4-3-3 в произведение на изкуството.

Един от най-силните периоди на тримата в атака за каталунците бе, когато на терена бяха заедно Неймар, Суарес и Меси - "MSN". Трио, което всяваше страх у всеки противник. Трио, което имаше химия между отделните си единици и всепризнат културен образ във футболния свят.

След напускането на Неймар (за 222 млн. евро) в посока ПСЖ през 2017-а, в отбора се усети липсата на третия "тенор" в нападение. Само месец след напускането на Неймер Барса привлече Усман Дембеле от Борусия Дортмунд, който трябваше да постави основите на новото атомно трио.

След трудния първи сезон - наситен с контузии и трудна интеграция, французинът започна да прилича на играч от световна класа. От началото на тази кампания той e с 11 гола в 25 мача и изглежда в доста по-добра форма от основния си конкурент за своята позиция - Фелипе Коутиньо, а често и от самия Луис Суарес.

Цифрите ясно показват, че атакуващото трио се завръща в Барса. Последните 19 от 20 гола за каталунците са вкарани от някои измежду Меси, Суарес и Дембеле.

През целия сезон пък 50 от 79 попадения са реализирани от тримата в атака. Меси е с 24 гола, Суарес с 14, а Дембеле с 12. Едно своеобразно "MSD".