Шокиращ трансфер може да се случи по оста Ливърпул - Реал Мадрид. Ако се вярва на вестник "Мундо Депортиво", испанският шампион иска да отмъкне бразилския офанзивен футболист. 

Всичко би било нормален бизнес, ако цяло лято не се говореше, че южноамериканецът е на крачка от трансфер в Барселона, като каталунците дори отправиха три оферти за него. А сега готвят и четвърта през зимния трансферен прозорец. 

Четворният жокер на Барса при греда с Коутиньо

Според изданието, шефовете на мадридчани са се свързали с колегите си от "Анфийлд" и са попитали при какви условия могат да преговарят за продажбата на звездата. И тук идва тънкият момент - Реал иска да го купи от лятото на 2018 г.

Неяснота и напрежение по оста Коутиньо - Барселона

Това означава, че ако наистина има такъв интерес към Коутиньо от Мадрид, Барса ще трябва да се задейства и да го купи още през зимата, за да не влезе в трансферна битка с големия си съперник, която не е ясно дали ще спечели. 

Освен двата испански колоса, интерес проявява и Пари Сен Жермен, но там трябва да ограничат харчовете след пръснатия половин милиард през лятото, иначе секирата на УЕФА ще се стовари с пълна сила.