Ръководството на Барселона състави списък с четирима футболисти, към които да се насочи, ако през зимата не успее да привлече приоритетната си цел – плеймейкъра на Ливърпул Филипе Коутиньо.

Ливърпул закова цена на Коутиньо, май си тръгва през януари

Още през лятото каталунците напъваха доста сериозно за 25-годишния футболист, чието желание също бе да заиграе на „Камп Ноу”. Тогава мърсисайдци бяха категорични, че няма да продадат звездата си при никакви условия, а същевременно получиха не една и две щедри оферти от „блаугранас”.

Коутиньо седнал на преговори с един от кандидатите

Предвид развитието на сезона за „червените” ситуацията с Коутиньо изглежда ще претърпи значителен обрат. Проблемът за Барса е, че сега и Пари Сен Жермен проявява завиден интерес. Французите вече се доказаха като най-голямата заплаха на трансферния пазар, след като отмъкнаха Неймар от Барса срещу историческите 222 милиона евро, а след това привлякоха и Килиан Мбапе, за когото ще платят 180 милиона евро след края на сезона.

Според каталунското издание „Спорт” наставникът на Барселона Ернесто Валверде държи да е подготвен и за най-лошия сценарий. Лично той е идентифицирал резервните варианти, към които да се пристъпи при ново разминаване с Коутиньо.

Неяснота и напрежение по оста Барселона-Коутиньо

В този списък попадат двама футболисти на Шалке 04. Става дума за звездите Леон Горецка и Максимилиан Майер. Другото име от Бундеслигата, привлякло вниманието на Валверде, е Юлиан Бранд от Байер Леверкузен. Накрая, но не и на последно място изниква опцията с Тома Лемар от Монако.

Със сигурност Барселона ще опита да привлече поне един атакуващ футболист през януари, тъй като взетият за заместник на Неймар – Усман Дембеле е с дългосрочна травма.