Мнозина анализатори очакват трансферът на Филипе Коутиньо в Барселона да се осъществи през зимата. Но в последния момент се появи информация за интерес и конкретни действия от страна на Пари Сен Жермен и това породи напрежение и неяснота между бразилеца и каталунците. 

Коутиньо седнал на масата за преговори с един от кандидатите

Според информациите от Англия и Испания, първо шефовете на "блаугранас" се усъмнили в намеренията на южноамериканеца заради новопоявилия се кандидат и факта, че агентът му Киа Жоорабчиян се е срещнал с един от шефовете на парижани. 

Филипе Коутиньо отряза Пари Сен Жермен

В същото време, самият Коутиньо имал своите притеснения, че Барса вече не го желае толкова силно, колкото през лятото, щом е готов да допусне евентуален провал на сделката. Това напрежение беше раздухано от вестник "Мундо Депортиво". 

Ливърпул закова цена на Коутиньо, май си тръгва през януари

Според информациите от Англия обаче всичко върви към задължителен трансфер на бразилеца, при това още през зимата. И е все по-вероятно това да се случи на "Камп Ноу", откъдето има пратено официално предложение за 80 млн. евро твърда сума и още 30 млн. евро бонуси за подписа на играча.