Трансферът на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен може и да не се състои заради категоричната позиция на Професионалната футболна лига на Испания (LFP). Това съобщава каталунското издание Sport, което цитира ръководителя на организацията Хавиер Тебас и източници от испанския гранд.

Дибала разколебан за Барса

Заради спора между бащата на футболиста, който е и негов агент и Барса, ръководството на Лигата е взело решение да блокира възможността за активиране на пункта в контракта на бразилеца, позволяващ му да отиде в друг клуб за 222 млн. Неймар - старши трябва да получи хонорар от 26 милиона евро от каталунския гранд в съответствие със сделката за продължение на контракта на нападателя до лятото на 2021 година, която бе подписана миналата година.

Президентът на ПСЖ коментира сагата с Неймар

Каталунците обаче не желаят да плащат цялата сума, ако играчът не отработи контракта си до края. Ако Неймар остане на "Камп Ноу", то всичките пари ще бъдат преведени на бащата, а в противен случай вероятно ще се стигне до съд. Хавиер Тебас обясни, че не разбира по какъв начин ПСЖ може да заплати 222 милиона евро за Неймар, без да наруши правилата за финансовия феърплей. В момента трансферът на нападателя е блокиран. Ръководителите на Барселона вече обвиниха парижани в опит да разрушат съвременните порядки в европейския футбол и по нечестен начин да заобиколят принципите на финансовия феърплей. /БГНЕС