Вече по всичко изглежда, че най-голямата трансферна сага на лятото, тази с Неймар, е към своя край и бразилецът е изиграл последния си мач с екипа на Барселона срещу Реал Мадрид в неделя.

Неймар не замина за Катар

Парижани ще платят 222 милиона евро за футболиста, колкото е неговата клауза за откупуване, а самият Неймар ще получи по над 30 милиона евро след данъци на година с петгодишен договор като общата сума на сделката ще надхвърли 500 милиона евро.

Неймар-старши изпусна куп пари от Барса

Неймар отказа да се яви на промоционално събитие в Шанхай, планирано за последните дни, а причината е именно предстоящия трансфер.

В понеделник катарски вестник написа, че се очаква Неймар да пристигне в Доха, за да говори с президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи и да премине медицински прегледи. Самият бразилец пък май призна за случващото се чрез последната си активност в Instagram. 

Барселона създава "Анти-ПСЖ съюз" заради Неймар

Неймар показа, че се намира в Дубай, с което подсказа, че следващата му дестинация е столицата на Катар.

Неймар писна на всички в Барса

Освен това Неймар публикува следното съобщение в своята "история" в Instagram: "Не казвам това, защото се нуждая, научил съм се да бъда доволен независимо от обстоятелствата. Знам какво е да си в нужда и знам какво е да имаш много. Научил съм тайната да бъдеш доволен във всяка ситуация независимо дали си сит или гладен, независимо дали живееш в пренасищане или в нищета."

Неймар

източник: instagram.com/neymarjr