Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще се опита да използва хаоса в Барселона около неясното бъдеще на Неймар в отбора, за да преследва и изпълни собствените си цели. Според медиите в Испания Специалния е в почти постоянен контакт с халфа на каталунците Серхи Роберто и опитва да го привлече в Манчестър Юнайтед.

Разговор между Неймар и Погба - хит в социалните мрежи

Моуриньо вече привлече един халф през този трансферен прозорец – вчера с отбора официално подписа Неманя Матич, за когото „червените дяволи” платиха 40 милиона паунда. Моуриньо обаче иска още попълнения в средата на терена и смята Роберто за идеален вариант.

Матич: Решението да премина в Юнайтед бе много лесно

25-годишният Серхи Роберто изкара солиден сезон в Барселона през 2016/2017, като изигра ключова роля в може би най-знаменития мач на „блаугранас”. Именно юношата на клуба вкара решителния гол за феноменалното 6:1 над Пари Сен Жермен, с което Барса постигна най-големия обрат в елиминациите от Шампионската лига.

При Луис Енрике Роберто успя да пробие в първия тим и често беше титуляр. След идването на Ернесто Валверде за треньор обаче бъдещето му може и да се окаже поставено на карта. Новият треньор не крие, че иска още попълнения в халфовата линия, а това кара Роберто да се страхува за мястото си.

Според „Диарио Гол” поливалентният играч е поискал разговор с Валверде, в който му е казал, че няма да се задоволи с място на пейката. Той е поискал и гаранции, че ще играе, а ако не получи такива, ще започне да преглежда опциите си.

Жозе ехидничи заради присадената коса на Конте

Именно на това разчита и Жозе Моуриньо, който иска свежи попълнения сред полузащитата на Юнайтед. Все пак и португалецът ще трябва да гарантира на Роберто игрови минути, защото испанецът би могъл да се насочи към друг тим. „Диарио Гол” твърди, че футболистът е поискал прям отговор от Специалния каква ще бъда ролята му и това ще предопредели бъдещето му.