Испания е дала ясен знак, че повече не иска българската футболна легенда Христо Стоичков да изпълнява длъжността почетен консул на родината ни в Барселона, съобщава вестник "24 часа"

В Испания: Стоичков е жалък пример за омраза

Това е заявил испански дипломатически източник, позовавайки се на официална нота, изпратена от испанското посолство в София до Министерството на външните работи на страната ни. 

Стоичков се разкая за част от думите си към вицепремиера на Испания

Освен това, Мадрид обмисля да анулира екзекватурата за консулските правомощия на бившия футболист, с която той бе упълномощен през 2011 г. Най-вероятната причина за тази реакция на испанската страна е острото изказване на Стоичков по адрес на вицепремиера на иберийската държава Сорая Саенс де Сантамария. 

Стоичков плюе испанските власти, подкрепя независима Каталуния

В началото на месеца Камата обвини Сантамария, че е последователка на Франко, като сложи под този знаменател цялото ѝ семейство, включително и невръстния ѝ син. Вицепремиерът на Испания вече обяви, че ще съди Стоичков за думите му. Той се извини, че е намесил и детето ѝ. 

Вицепремиерът на Испания ще съди Стоичков

Бившият футболист беше назначен за почетен консул в Барселона през юни 2011 г. от първото правителство на Бойко Борисов. Според издадената му от Испания консулска екзекватура освен за провинция Каталуня той отговаря и за българите, живеещи в Арагон.