Барселона отваря широко вратите на цели 8 играчи. Каталунците вече пуснаха на пазара футболистите и голямата разпродажба започва.

От ръководството на Барселона са отворени за всякакви предложения, които впоследствие да бъдат обсъдени и евентуално да се стигне до финализирането на сделките.

Появата на Коутиньо отпраща ас на Барселона?

"Блаугранас" са готови да се разделят с ненужните си играчи, сред които попадат Арда Туран, Алеиш Видал, Жерар Деулофеу, Пако Алкасер, Хосе Арнаиз, Андре Гомеш, Денис Суарес и Хавиер Масчерано. 

Най-належаща изглежда продажбата на 30-годишният полузащитник Арда Туран, който изобщо не попада в сметките на старши треньора Ернесто Валверде, но въпреки това получава сравнително висока сума за престоя си на "Камп Ноу" -  7 милиона паунда на сезон.

Елиминиран от Лудогорец в ЛЕ взима Арда Туран

30-годишният турски национал подписа с Барселона през 2015 година. Каталунците платиха на Атлетико Мадрид за Туран 30 милиона паунда плюс още 7 милиона паунда във формата на бонуси. Той така и не успя да се наложи сред стартовите 11, а под ръковдството на Валверде почти не може да се добере до терена. 

Според последните слухове интерес към футболиста проявяват от страна на Истанбул Башакшехир. Каталунците са толкова отчаяни, че биха приели и оферта от 3,5 милиона паунда за футболиста.

Масчерано и Барса се разбрали за бъдещето на играча

Бившият ас на "синьо-червените" Хавиер Масчерано пък е желан от китайския Хебей Чайна Форчън. Очаква се сделката да бъде финализирана в съвсем скоро време, веднага щом Йери Мина пристигне от Палмейрас.

Барселона разреши на Наполи да води преговори с Деулофеу

Деулофеу по всяка вероятност ще отпътува към Италия. Според информацията на „Corrierre della Sera“, представители на  Наполи вече са провели среща с агентите на юношата на Ла Масия в Барселона, след като са получили разрешение от шефовете на каталунския клуб.

Барселона си върна Деулофеу през миналото лято, след като плати 12 милиона евро на Евертън. 23-годишният футболист така и не успя да убеди старши треньорът Ернесто Валверде, че заслужава място в титулярния му състав и много рядко получава възможности за изява от началото на сезона.

Видал също бил уведомен, че може да напусне тима. Най-вероятно той отново ще се завърне в Севиля, където ще играе под наем до края на сезона, а след това ще бъде откупен за сумата от 8.8 милиона паунда. 

Алкасер, Арнаиз, Гомеш и Денис Суарес пък не са сред належащите транфери, нов случай че Барселона искат да си осигури услугите на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, ще трябва да ги продаде. Френският нападател отдавна попада в полезрението на каталунците, но ше им струва най-малко 8 милиона евро.