Турският национал Арда Туран е постигнал принципна договорка за трансфер в добре известния у нас Истанбул Башакшехир. Новината потвърди лично президентът на клуба Гьоксел Гюмюшдаг.

Арда Туран замина спешно за Турция, за да реди трансфер

Башакшехир, който зимува на първо място в местното първенство на точка пред гранда Галатасарай, беше в една група с българския шампион Лудогорец в Лига Европа. Макар да спечелиха с 2:1 в Разград, турците бяха елиминирани тъкмо от „орлите”, които се пребориха за 1:1 срещу Хофенхайм в последния си мач и така спечелиха второто място в потока.

В същото време Туран е напълно излишен в състава на Барселона, като треньорът Ернесто Валверде по никакъв начин не възнамерява да разчита на него. 30-годишният играч прекара последните месеци в сериозно проучване на опциите си за нов  отбор и очевидно клони доста сериозно към подпис с истанбулския клуб.

Предложиха Туран на Милан

„Имахме серия разговори с Арда Туран по повод потенциален негов трансфер. В неделя дори пратихме клубните адвокати до Испания”, каза Гюмюшдаг пред fanatik.com. „Имаше позитивни развития. Аз също пътувах до Испания, за да разговарям очи в очи с Арда, за да разбера как той би се чувствал, ако стане част от Башакшехир.”

„Видях неговото желание, има пламък у него. Накратко бих могъл да кажа, че Арда е човек с характер и амбиции. Има огромно желание да дойде при нас. Той е изкусен футболист, затова и цената няма да е малка.”

Барса без Туран на тренировка

„Разбирам вълнението на всички медии в Турция, но трябва да уважим институция като Барселона. Трябва да изчакаме процедурите, които са нужни, за да се финализира сделката. Имаме принципна договорка, но има и доста точки, по които още няма съгласие. Трябва да се предприемат известни стъпки. Моят клуб, агентите на Туран и Барселона са в постоянен контакт. Надявам се накрая да има положителна развръзка”, заключи босът на Истанбул Башакшехир.