Трансферът на на Филипе Коутиньо в Барселона най-после е факт. С пристигането му на "Камп Ноу" обаче възникнаха съмнения относно бъдещето на друг футболист от състава на Ернесто Валверде. Става въпрос за халфа на каталунците Иван Ракитич, който е ключова фигура в тима на "блаугранас". 

Ракитич: Вратите на Барса са широко отворени за Коутиньо

Испанското издание "Diario Gol" разкрива, че интерес към 29-годишния футболист проявяват от страна на Арсенал, Ливърпул и Ювентус. Възможно е хърватинът да напусне Барселона още през следващия трансферен прозорец, при положение, че бъде изместен от титулярното си място и не получава достатъчно игрово време. 

В същото време самият той няма желание да напуска тима, пише "Daily Mail". Според британското издание, бившият футболист на Ливърпул Филипе Коутиньо ще бъде използван по-скоро като заместник на Неймар и на издишащия вече Андрес Иниеста. Следователно това няма да се отрази по никакъв начин върху игровото време на Ракитич, който се ползва с високо доверие от Валверде.

Ракитич: Кристиано? Има само един номер 1 и това е Меси

 Договорът на 28-годишният хърватин е до лятото на 2021 година. От началото на сезона той е реализирал 1 гол и 3 асистенции в общо 28 мача с каталунската фланелка.