Голям ден предстои за Реал Мадрид. В днешния понеделник ще стане ясно дали президентът Флорентино Перес ще смени досегашния наставник Сантиаго Солари, или ще му даде един последен шанс до края на сезона, съобщава вестник "Марка". 

Под ръководството на аржентинеца "белите" претърпяха три тежки удара в рамките само на шест дни, като за този период отпаднаха за Купата на Краля и Шампионската лига, а загубиха и шансове да се борят за титлата в Примера дивисион. 

След звучния шамар от Аякс и поражението с 1:4, всички очаквания бяха Солари да се прости с поста си. Перес изчака до неделния мач с Валядолид, в който след ужасно първо полувреме, все пак мадридчани надделяха с 4:1. И според вестника, точно тази развръзка е накарала боса да се замисли дали му е необходима рокада. 

На "белите" им предстоят 11 протоколни мача до края на сезона, като на практика няма как сезонът им да се обърка повече. Точно това може да даде един финален шанс за бившия халф на тима да работи на спокойствие и да покаже качествата си. 

Но все пак е по-вероятно рокада да има, защото Перес смятал, че е най-добре новият треньор да има известно време да свикне с отбора, както и играчите с него, а какъв по-добър вариант за това от проваления остатък на кампанията. 

Очаква се решението на борда на директорите да стане ясно в късния следобед на днешния ден. Ако се стигне до рокада, най-голяма е вероятността на "Сантиаго Бернабеу" да се завърне Жозе Моуриньо.