Реал Мадрид се върна на победния път в Ла Лига, след като загуби 1/8-финалния мач с Аякс в Шампионска лига. "Белият балет" трябваше да обръща резултата при гостуването си на Валядолид, за да спечели двубоя от 27-ия кръг на първенството с 4:1. В 80-ата минута момчетата на Солари останаха с човек по-малко след изгонването на Каземиро. Преди двубоя токов удар прекъсна токоподаването на съоръжението, но домакините бързо се справиха с проблема.

В 10-ата минута имаше известно напрежение пред вратата на домакините след центриране от корнер, при което топката достигна до Марко Асенсио, но той не затрудни стража Жорди Масип.

Последваха горещи минути пред вратата на Тибо Куртоа. В 12-ата минута Алваро Одриосола задържа за ръката Оскар Плано и реферът Хесус Хил Мансано посочи бялата точка. Рубен Алкарас обаче изпълни дузпата лошо, стреляйки над напречната греда. 

Минута по-късно топката попадна във вратата на Куртоа, но попадението на Серхио Гуардиола бе отменено след консултация на съдията с ВАР заради засада. В такава се намираше футболистът на Валядолид Кеко, който центрира отдясно, позволявайки на Гуардиола да подложи крак и да отклони топката в празната врата. Пет минути по-късно Гуардиола отново изпрати топката във вратата на “лос бланкос”, този път с глава, но попадението отново бе отменено заради засада и резултатът остана 0:0.

В 23-ата минута Карим Бензема стреля неточно от добра позиция. Домакините от Валядолид стигнаха първи до попадението, в 29-ата минута топката влезе в мрежата на Куртоа. След центриране отдясно Гуардиола с майсторско отиграване от въздуха свали топката за Ануар, а той не сбърка за 1:0. 

В 33-ата минута Бензема направи пропуск пред вратата на Валядолид, но това доведе до ъглов удар, след който резултатът беше изравнен. Варан се разписа с удар от не повече от два-три метра разстояние. Две минути преди края на първата част Куртоа направи спасяване след удар на Ануар, а в 45-ата минута Масип парира коварен далечен изстрел на Каземиро.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при равен резултат.

През втората част Реал набързо реши изхода от мача с две попадения. Първо в 50-ата минута Оскар Плано задържа съперник в наказателното поле и Карим Бензема от бялата точка изведе съотборниците си напред в резултата. Минута преди попадението Ануар пропусна от изгодна позиция.

В 56-ата минута Масип спаси тима си от попадение като прояви невероятен рефлекс при удар на Асенсио, но беше безпомощен в 59-ата минута, когато отново Бензема беше на точното място, за да направи резултата 3:1, след като засече центриране от корнер от Тони Кроос. 

Един от най-опасните играчи на домакините в лицето на Гуардиола беше близо до попадението в 77-ата минута, но топката се плъзна по напречната греда и не пожела да влезе в мрежата.

Реал Мадрид остана с човек по-малко в 80-ата минута на срещата, след като Каземиро получи втори жълт картон и респективно той се превърна в червен. Така "белите" трябваше да доиграят двубоя в намален състав.

Въпреки това Реал стигна до 4-ти гол, отлична индивидуална класа на Лука Модрич го изведе сам срещу Масип и му позволи да се разпише, а асистенцията дойде от Бензема. Така в крайна сметка Реал спечели двубоя и продължава да е на 3-ото място в класирането с актив от 51 точки и изоставане с 5 от градския съперник Атлетико Мадрид и 12 от лидера Барселона. Валядолид е на 16-ото място с 26.