Омразата между Ривър Плейт и Бока Хуниорс е толкова голяма, че в петъчния ден в Мадрид в обект на огромно недоволство се превърнаха изработени шалове по случай финалния мач за Копа Либертадорес.

По принцип подобни шалове, на които в едната половина е единия отбор, а в другата другия, са много популярни преди големи мачове в Европа. Испанските търговци пък явно са решили да припечелят допълнително от факта, че най-големият мач на Южна Америка ще се проведе в Мадрид.

Само че явно не са преценили за какви фенове става дума. Привържениците и на двата отбора останаха бесни на шала, струващ 10 евро и продажбите му, меко казано, вървят зле.

„Избягвам в личния ми живот да имам нещо общо с фенове на Бока. А тук споделяме един шал с тях? Никога!”, категоричен бе фенът на Ривър Андрес. „Само хора без мозък могат да направят такъв шал”, подкрепя го пък Даниел от Бока.

Допълнително феновете на Бока се вбесиха, че на въпросния шал е написано Бока Хуниор с пропуснато „с” в края на Хуниорс.

Добрата новина бе, че това бе най-големият проблем в Мадрид в петък. Властите са притеснени от евентуални сблъсъци между фенове на двата отбора, но до момента такива няма. Лошата новина за полицията е, че по-голямата част от ултрасите пристига в испанската столица в събота и дори в неделя в часовете преди мача.

Шалът на раздора

източник: twitter.com