Легендарният аржентински треньор Сесар Луис Меноти направи любопитен коментар относно преместването на финала за Копа Либердорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс от Буенос Айрес в Мадрид.

"Дербито трябваше да се играе на същия ден на стадиона на Ривър. По същия начин ме посрещнаха и феновете на Еспаньол, когато бях в Барселона и пътувахме за дербито на града...Това са нормални неща по стадионите, когато говорим за такива мачове. Не е нормално да провалиш мача на 60 хил. души, които от 6 сутринта са чакали пред стадиона, за да си купят билети. Семейства с деца...а само 30% влизат. Има хора, които са си резервирали хотели, наели са си бусове, за да стигнат до столицата", заяви разпалено Меноти пред "Cadena SER".

"Как може този финал, който толкова тясно е свързан с Аржентина, да се играе извън страната? Питам се как може заради 4 камъка срещата да бъде преместена извън Аржентина?", каза човекът, донесъл първата световна купа на Аржентина през 1978 г.

Срещата трябваше да се състои на "Ел Монументал" на 24 ноември (събота), но бе отлагана на два пъти поради нападение на феновете на Ривър по автобуса на Бока, пълен с играчи на тима. Няколко дни по-късно от CONMEBOL и ФИФА решиха срещата да се проведе в Мадрид, на "Естадио Сантиаго Бернабеу" на 9 декември (неделя).