Епизод след епизод от сагата между Диего Коста, Челси и Атлетико Мадрид. Едва преди няколко дни бразилският нападател категорично заяви желанието си да се завърне при “дюшекчиите”. Днес обаче той изяви нови претенции, че няма намерение да играе за клуб, който не полага достатъчно усилия, за да го привлече в редиците си.

Диего Коста излезе с категорична позиция

“Искам да играя в Атлетико и мисля, че съм го показал. Ако двата клуба не успеят да постигнат споразумение, значи че Атлетико не полага достатъчно усилия. Аз не мога да играя за клуб, който няма да положи нужните усилия, за да ме привлече”, каза Коста в интервю за ESPN.

“Това, което знам е, че сумата в офертата на Атлетико е по-голяма от тази, която платиха Челси, за да ме привлекат (б.р. “сините” платиха 32 милиона паунда за футболиста през юли 2014 година). Мисля, че съм дал на Челси достатъчно неща в замяна във всички отношения (б.р. спортни и финансови)”, допълни той.

Атлетико с нова схема за трансфера на Коста

Както е известно Коста в момента стои “на изчакване”, очаквайки развитие за бъдещето си. Дори и да привлече Коста, тимът на Атлетико няма да може да се възползва от услугите му поне до края на календарната година, тъй като е с наложена трансферна забрана.

Съществува вариант Коста да бъде преотстъпен под наем на Депортиво Ла Коруня до януари, след което да премине в Атлетико, когато мадридчани ще могат да картотекират нови попълнения.