Атлетико Мадрид готви нова схема, за да привлече нежелания в Челси Диего Коста. Както е известно „дюшекчиите” имат наложена забрана за входящи трансфери до януари 2018 година, което означава, че бразилският нападател ще пропусне първия полусезон и най-вероятно ще му бъде доста трудно да запази формата си до официалния си дебют като играч на испанския тим.

Диего Коста поискал развод от Челси още преди 12 месеца?

Именно поради тази причина от Атлетико обмислят нов вариант, с който да си осигурят услугите на Коста в началото на следващата година, но и да го запазят в оптимално физическо състояние. Според испанскотo издание La Voz de Galicia „дюшекчиите” смятат да включат в сметките Депортиво Ла Коруня, където Коста да прекара периода до зимата, а след това да премине в Атлетико.

Челси хареса заместник на Диего Коста

Самият Коста отказва да поднови тренировки с бившия си тим, като упорито си стои в Бразилия и чака да бъде продаден. От Атлетико на няколко пъти направиха опит да го вземат, но „сините” не бяха доволни от финансовите условия, които им предлагат „дюшекчиите” . По последна информация испанският тим все пак смята да плати исканите 40 милиона евро от Челси за футболиста.