Нападателят Диего Коста излезе с категорична позиция относно своето бъдеще. Той обяви, че няма да се върне в Челси и иска да продължи кариерата си в Атлетико Мадрид.

Голмайсторът разпространи специално съобщение, в което обяви, че няма намерение да си тръгне от Бразилия, освен ако лондончани не постигнат споразумение за продажбата му. 
28-годишният футболист не скри, че очаква да бъде трансфериран в Атлетико Мадрид до края на месеца.

Роденият в Бразилия испански национал е в много лоши отношения с мениджъра Антонио Конте от края на миналия сезон и изглежда категоричен в решението си да напусне "Стамфорд Бридж".

"Моят цел е ясна. Аз трябва да се завърна в Атлетико Мадрид през следващия сезон. В момента положението изглежда без изход, тъй като Челси не иска да прекрати договора ми, но вярвам, че ситуацията ще се реши, когато се върна в Испания", заявява Костаа, който в момента е в родната си Бразилия.

Диего Коста може да се озове в Евертън

"За мен имаше и други оферти. Искаха да ме продадат в Китай, но аз ще отида в отбора, в който искам. Не в този, който ще плати повече за мен. Искам още този месец да се върна в Атлетико. Трябва да стартирам тренировки и да съм в оптимална форма за Мондиал 2018. Диего Симеоне ме иска, феновете ме уважават, така че няма какво повече да коментирам", добави Коста.

Атлетико с нова схема за трансфера на Коста

Дори и да привлече Коща, тимът на Атлетико няма да може да се възползва от услугите му поне до края на календарната година, тъй като е с наложена трансферна забрана.

Атлетико с готов фитнес режим за Коста

Съществува вариант Коста да бъде преотстъпен под наем на Депортиво Ла Коруня до януари, след което да премине в Атлетико, когато мадридчани ще могат да картотекират нови попълнения.

Диего Коста поискал развод от Челси още преди 12 месеца?