Данъчните съветници на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се явиха на разпит в съда в испанската столица, за да дадат показания относно делото образувано срещу португалския футболист, съобщава вестник "AS".

Прокуратурата изисква от поругалеца да приеме своята вина и да плати 29 милиона евро, за да намали присъдата му на по-малко от 24 месеца затвор.

Прокуратурата съди играча за четири предполагаеми данъчни престъпления, извършени между 2011 и 2014 г., за обща сума от 14 768 897,85 евро . Тази сума ще бъде увеличена до почти тридесет милиона евро, ако се добавят към санкциите и лихвите.

Адвокатът на играча Хосе Антонио Чоклан започна разговори с Министерството на финансите, за да постигне извън съдебно споразумение, но първото му предложение бе отхвърлено и определено като „много недостатъчно“.

Първото условие за постигането на споразумение е Кристиано да се признае за виновен в повдигнатите обвинения за данъчна измама.

Адвокатът на държавата, който представлява Министерството на финансите е Едмундо Бал и той е твърд в своята позиция.

Вече е невъзможно Кристиано Роналдо да плати глобата без да се признае за виновен.

Испанската прокуратура иска затвор за Кристиано Роналдо

Има три възможни сценария пред прокуратурата: случаят да бъде закрит, което е малко очаквано; казусът да бъде усложнен и да бъде изпратен в Мадридския районен съд или да бъде открит съдебен процес срещу Кристиано Роналдо.

В последния сценарий, възможността за споразумение би била почти невъзможна и Кристиано Роналдо ще стигне до съдебен процес, в който ще бъде съден за повече от 30 милиона евро и ще бъде заплашен да попадне в затвора от 8 до 10 години.

Кристиано Роналдо не се разбра с Прокуратурата, отива на съд

Свои предали Роналдо за данъците

Кристиано пред съда: Ако не се казвах Роналдо, сега нямаше да съм тук

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни