Испанската прокуратура е поискала затвор за голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, съобщават „El Pais“ и „El Mundo“.

Прокуратурата твърди, че Роналдо заслужава да лежи в затвора, ако обвинението срещу него по укриване на данъци бъде доказано.

Двете издания са получили достъп до документите по обвинението, което испанската хазна е повдигнала на футболиста на Реал Мадрид. Според тях носителят на "Златната топка" е спестил данъци в размер на около 14,7 млн. евро.

От „El Mundo“ посочват примери, че в момента присъди излежават хора, които са били осъдени за същото нарушение, но при значително по-ниски суми. Има такъв пример за човек, признат за виновен за данъчна измама на стойност 125 000 евро.

Роналдо отказа да се признае за виновен и да сключи споразумение, като сега нещата отиват в съда.

 „El Pais“ разкрива съдебни протоколи, в които ръководителката на правосъдното министерство Каридад Гомес Морело настоява носителят на пет „Златни топки” да не се измъква чист.

Самият Роналдо се изказва вече пред съда през август и писмено потвърди, че е запознат със законите и не е заобикалял правилата.

Все още не е ясно какво решение ще вземе съда и дали ще се стигне до процес, а за това нещата може да се протакат още една година. Ако се стигне до официално обвинение, Роналдо се застрашен от затвор и висока глоба.

Кристиано Роналдо не се разбра с Прокуратурата, отива на съд

Случаят напомня на този на Лионел Меси. Аржентинецът бе осъден през май на 21 месеца затвор условно. В Испания обаче осъдените без предишни провинения и при присъди за затвор под две години, не е задължително да влизат в сила. Така в крайна сметка звездата на Барселона плати само 3,7 милиона евро глоба.

Свои предали Роналдо за данъците

Кристиано пред съда: Ако не се казвах Роналдо, сега нямаше да съм тук

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни