Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Антоан Гризман вероятно ще отиде в Барселона.

„Някои футболисти искат да играят в по-силни отбори, като Байерн Мюнхен, където отиде Люка Ернандес. Гризман вероятно ще отиде в Барселона и те са по-добри от нас“, коментира Симеоне.

 "Преди всичко, аз съм благодарен на Антоан за прекрасните пет години. Мога само да благодаря на Антоан за неговата работа и растежа, който той демонстрира тук. Много го обичам като човек, имам прекрасни отношения със семейството му. Животът ме научи да не съдя хората по техните решения. Ние сме спокойни: Атлетико направи всичко възможно в ситуацията с Антоан."

„Със сигурност исторически погледнато и Байерн, и Барселона са по-добри отбори от нас, без никакво съмнение. Тези футболисти търсят подобен тип развитие“, добави треньорът на Атлетико Мадрид.

Антоан Гризман се очаква да премине в Барселона, след като каталунците активират освобождаващата клауза, която е записана в договора му с „дюшекчиите“. От 1 юли тя възлиза на 120 милиона евро.

 Гризман игра за Атлетико от 2014 г. насам. Като част от мадридския клуб той спечели Лига Европа, Суперкупата на Испания и Супер купата на УЕФА.