Треньорът на Барселона Ернесто Валверде отказа да коментира спекулациите около клуба, свързващи го със закупуването на Антоан Гризман през следващото лято.

Френският нападател на Атлетико Мадрид информира вече столичния клуб за желанието си да напусне след края на сезона. Именно с отбора на „лос кулес” е спрягано най-вече името на футболиста, който оказа да премине на „Камп Ноу” през миналото лято, оставайки на „Уанда Метрополитано”.

Веднага след обявлението от играча, който е на 28-годишна възраст, то спекулациите връхлетяха шампиона на Испания, който се очаква да бъде трансфериран за сума от порядъка от 120 милиона евро.

„Винаги съм казвал едно и също. Гризман е играч на друг отбор, чудесен футболист, както също така съм казвал”, сподели Валверде.

Антоан Гризман

източник: Gulliver/GettyImages

„Ако в края на краищата той стане играч на Барселона, тогава ще говорим. Сега това е хипотеза за играч, който може да дойде, а и да не дойде. Вече съм отговарял на такива хипотетични въпроси и не искам да продължавам”, акцентира треньорът на Барса.

Очакванията са „блаугранас” да се подсили това лято, за да може клубът да се пребори за Шампионската лига, след като претърпя огромен резил тази година, падайки с 0:4 от Ливърпул в реванша след успех с 3:0 в първия мач. „Не знам колко играча ще вземем и дали въобще ще купуваме. Трябва да говорим с шефовете. Аз съм част от това нещо, но има и други звена, които трябва да изразят мнението си. Трябва да направим всичко, за да подобрим отбора и да сме конкурентни догодина”, завърши Ернесто Валверде.