Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман определено не получи изпращането от феновете на клуба, което очакваше. След 2:2 срещу Леванте навън в последния кръг на Ла Лига за сезон 2018/2019 френският национал беше мощно освиркан от гостуващата агитка.

Отношението към доскорошния 28-годишен любимец се промени драстично по една-единствена причина – обявеното от него преди дни напускане на „дюшекчиите”. То идва по-малко от 12 месеца, след като острието подписа нов 5-годишен контракт и отхвърли предложението на Барселона.

В петте си години като играч на Атлетико Гризман неизменно беше сред водещите фигури в отбора, ала това не попречи на привържениците да демонстрират ясно своето възмущение. Те съпроводиха играча с викове „вън, вън, вън” още по време на мача, когато столичани се оказаха с пасив 0:2 в резултата.

Очакванията на всички са Барселона да активира освобождаващата клауза на играча, чиято стойност възлиза на 120 милиона евро. За момента обаче самият той не е давал индикации къде вижда своето бъдеще.

Така през лято 2019-а Атлетико ще загуби втори знаков футболист. По-рано ветеранът в защитата Диего Годин оповести, че няма да поднови изтичащия си договор. Реакцията на феновете спрямо това беше коренно различна, а клубът организира стилна церемония по изпращането му. За сравнение Гризман обяви своите намерения чрез кратък видеоклип, публикуван в клубните канали из социалните мрежи.

Антоан Гризман напуска Атлетико след 133 гола в 257 мача.

Още по темата:

Гризман пред треньор и съотборници в Атлетико: Тръгвам си

Босът на Атлетико за Гризман: Не съм ядосан, а разочарован

Валверде: Не зная дали Гризман ще играе в Барселона

Гуардиола: Сити няма да привлича Антоан Гризман

ПСЖ няма да прави опит за Гризман