Големият въпрос, който вълнува феновете на Барселона след напускането на Неймар, е дали съдбата му няма да последва и играещата легенда на клуба Лео Меси. Той трябваше да преподпише с каталунците, но досега няма официална снимка как полага подписа си под документа. 

ПСЖ продължава да ограбва Барса: Готов е да вземе и Меси!

Въпреки всичко, неколкократно босовете на клуба обявиха, че сделката е факт и само остава Меси да позира пред камерите. Това не трогна мадридските медии, които се скъсаха да спекулират с името му и да го пращат в ПСЖ. Затова лично големият бос Хосеп Мария Бартомеу се захвана да обясни цялата ситуация с аржентинеца. 

Меси заплашил с напускане заради провалите на Барса на пазара

"Всичко е договорено и подписано. Има на практика три договора. Първият е с фондацията на Меси, който е подписан от президента и от брата на Лео. Вторият е за имиджовите му права, който е подписан от баща му, явяващ се администратор на фирмата му."

Губи ли Барса и Меси? Лео се отказал да преподписва

"И третият договор вече е самият трудов договор на Меси, който пак е подписан от баща му, който има такива правомощия. Така единствено липсва официалната снимка как Лео полага подписа си в офиса. Но това е само протокол."

Барселона: Няма никакъв проблем с Меси, ще подпише скоро

"Контрактът му е подписан и е в сила от 30 юни, от датата, на която се ожени. Той дори вече е минал одит, защото е в параметрите на миналия сезон. И след края на настоящия сезон, удължаването му влиза в сила. Няма никакви проблеми, всичко е подписано, остава само протоколното позиране за медиите. Ние сме спокойни", заяви Бартомеу.

Тревоги във фамилията на Меси

Този негов отговор породи и въпроса защо, след като договорът е подписан на 30 юни, досега не е намерено време да се осъществи и протоколната част, за да бъдат успокоени феновете на Барселона. 

Шеф в Сити: Стига глупости, Меси остава в Барселона

"Имахме проблеми с ангажираността и на Лео, и на клуба. Първо беше сватбата му ваканцията му, после турнето ни, рекламните ни ангажименти... После едни хора си заминаха, дойде Суперкупата, почна първенството, пътувахме до Монако за жребия и по други дела и времето мина."

Третодивизионен клуб троли Барса - взел Меси

"Сега Лео се връща на 7 септември, а на 9-и имаме мач. Надявам се до един месец да намерим време за тези протоколни подписи. Нека хората не се притесняват от този измислен шум около него. Той е щастлив, доволен, говори си с играчите, шегува се с тях, всичко е наред", заяви Бартомеу.