Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегирстайн коментира появилите се слухове за трансфер на Лионел Меси в тима на “гражданите” като абсурдни.

Бащата на Меси агитирал Сити за трансфер

В последните няколко дни световните медии гръмнаха с новината, че аржентинецът може и да смени клубната си принадлежност до края на трансферния прозорец, което ще бъде втори удар по ръководството на каталунския гранд след напускането на Неймар в посока ПСЖ.

Дори се появи информация, че бащата на футболиста – Хорхе, който е и негов агент, вече се е срещнал с Бегиристайн, за да обсъди възможностите за преминаването на сина му на “Етихад”.

Водещ футболен агент: Меси трябва да се пробва и на друго място

В момента освобождаващата клауза в договора на Меси е в размер на 250 милиона евро. Аржентинецът все още не е подписал новия си договор с клуба, като се очаква това да се случи в най-скоро време. Там цената за откупуване възлиза на 300 милиона евро.

Чики Бегиристайн коментира появилите се спекулации по следния начин: “Стига глупости, подобно нещо е невъзможно. Меси ще остане в Барселона.”

Жребият в ШЛ определи три много завързани групи

Спортният директор на “гражданите” нямаше как да избегне коментар за жребия на Шампионската лига. Сити попадна в група “F” с отборите на Шахтьор Донецк, Наполи и Фейенорд.

“С целия ми респект към Ювентус и Рома, мисля че Наполи е най-добрият италиански тим, който играе най-качествения футбол в Европа. Маурицио Сари е необикновен треньор и ние му се възхищаваме. Фейенорд също практикува много добър футбол, но Шахтьор Донецк е пълна загадка”, каза Бегиристайн.