Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу направи интересно изказване относно готвещите се промени в отбора след спечелването Купата на Краля. Каталунците надиграха Алавес с 3:1 и все пак успяха да завършат не толкова впечатляващата си кампания с трофей.

Магията на Меси спаси сезона на Барса

Тъй като и титлата от Ла Лига, и трофеят в Шампионската лига убегнаха на „блаугранас”, вече месеци наред се шуми около новия курс, който тимът ще поеме през лятото. Ясно е, че Луис Енрике няма да бъде треньор от следващия сезон, макар че Бартомеу реши да запази мълчание по отношение на неговия наследник.

Валверде: Нямам договорка с Барса или друг тим

„Всяко лят клубът трябва да бъде подсилван и освежаван”, заяви босът на Барселона. „Ще има играчи, които си тръгват, както и нови попълнения.”

Шеф на Барса с изненадващо име за нов треньор

„Определено ще видите имена, които ще вдъхновят феновете, както и такива, които ще го сторят по-слабо. Напълно сме наясно с работата, която имаме да свършим през лятото”, добави Бартомеу, като подчерта, че някои футболисти от дубъла ще получат шанс в първия отбор. Отново обаче шефът отказа да говори с конкретни имена.