Мнозина смятат Ернесто Валверде за новия треньор на Барселона, а испанските медии дори са категорични в това твърдение. Но самият специалист не потвърди за подобен ход в кариерата си. 

Той напусна поста си начело на Атлетик Билбао в началото на седмицата и мнозина очакваха на пресконференцията си в сряда да потвърди, че ще поеме каталунския гранд. Но самият той не направи подобно нещо. 

Унсуе се сбогувал с всички в Барселона

"Съжалявам, но не мога да потвърдя, че ще поема Барселона. Има много спекулации за бъдещето ми, но трябва да го кажа ясно и открито пред вас - не съм се обвързал с нито един клуб. Не съм говорил с нито един отбор."

Официално: Валверде се раздели с Билбао, свободен за Барса

"Имам агент и заинтересованите от услугите ми тимове преговарят с него. Но Атлетик е моят клуб и исках да му кажа подобаващо довиждане, преди да мисля за следващата крачка. Големи отбори са се интересували от мен и друг път, но аз ще реша сам бъдещето си."

Новият треньор на Барселона с тригодишен договор

"Като дойдох в Билбао, първоначално мислех, че ще е за две години. Но се застоях два пъти по-дълго и наскоро реши, че вече е времето да си тръгна. Не ми беше лесно да взема такова решение, но прецених, че времето е дошло", сподели Валверде на пресконференцията за бъдещето си.