Мениджърът на Евертън Роналд Куман ще бъде следващият старши треньор на Барселона, твърди радио „Ràdio Banyeres“. Информацията се базира на спортния директор на каталунския клуб Ариедо Брайда

Той е разкрил новината пред тесен кръг хора, но един от тях се изпуснал.

Според информацията, Брайда е разкрил новината за Куман в тесен кръг от приятели, докато са играли голф.

Само преди няколко дни президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри, че името на новия старши треньор ще бъде официално обявено на 29 май.

За фаворит за поста се смяташе Ернесто Валверде, който напусна Атлетик Библао. Преди дни се появиха информации, че 53-годишният спец има предварителен договор с Барселона. В него обаче фигурира клауза, че той може да бъде скъсан, ако от "Камп Ноу" намерят по-подходящ кандидат.

Валверде вече ръководи Барса, но отдалеч

В испанските медии дори се заговори, че Валверде вече усилено работи върху плановете за следващия сезон, а договорът му с каталунците ще бъде за 2+1 година. 

Новият треньор на Барселона с тригодишен договор

Роналд Куман е една от най-големите легенди на каталунците и игра в отбора от 1989 до 1995 г. Именно с негов гол през сезон 1991/92, Барселона спечели финала на Шампионската лига срещу Сампдория с 1:0.

С екипа на Барселона Куман има още 4 титли, 1 Купа на Краля, 3 Суперкупи на Испания и една Суперкупа на Европа. От 1998 до 2000 г. той беше помощник на Луис ван Гаал на "Камп Ноу".