Ръководството на Барселона има план „Б“ за нов треньор на отбора при положение, че Ернесто Валверде напусна отбора след края на настоящия сезон. Вестник „Sport“ съобщава, че каталунците са набелязали Кике Сетиен и Жорди Кройф като възможни алтернативи за треньорския пост.

Договорът на Валверде с Барселона изтича в края на сезона, а в него има записана клауза, която позволява на клуба да го продължи с още един сезон.

В Барселона не са сигурни, че Валверде ще продължи работата си на „Камп Ноу“. Освен това в клуба са притеснени от незадоволителните резултати на отбора в Ла Лига в началото на сезона.

Сетиен в момента е начело на Реал Бетис. Той изповядва философията на Барселона и бе спряган за треньор на каталунците още при смяната на Луис Енрике. В крайна сметка шефовете на клуба се спряха на Ернесто Валверде.

60-годишният Сетиен е известен с това, че обича много отборите му да диктуват събитията на терена и да контролират топката. Не случайно Бетис успя в началото на сезона да подобри рекорд на Барселона от времето на Хосеп Гуардиола по притежанието на топката в Ла Лига.

Самият Сетиен ще бъде посрещнат много добре на „Камп Ноу“ и е определян като фаворит за заместник на Валверде.

По-малки на този етап изглеждат шансовете на Жорди Кройф, който няма толкова голям опит като Сетиен.

Жорди Кройф също е определян като човек, който е способен да продължи философията на Барселона.

Барселона мисли за нов треньор, има фаворит