Ръководството на Барселона мисли за нов старши треньор от следващия сезон, който да замени Ернесто Валверде, твърди „RAC1“. Според информацията, Тиери Анри в момента изглежда фаворит за нов наставник на каталунците от следващия сезон.

От Барселона вече са влезли в контакт с Тиери Анри, който е потенциален заместник на Валверде.

Ернесто Валверде няма да остане начело на Барселона само при положение, че се провали.

Информациите за това, че Барселона търси нов треньор за следващия сезон идват дни, след като отборът претърпя три много големи издънки през последната седмица. Каталунците загубиха с 1:2 от последния в класирането Леганес и направиха две равенства на „Камп Ноу“ срещу Жирона и Атлетик Билбао.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу поддържа много добри отношения с Тиери Анри, а за неговото пристигане на „Камп Ноу“ може да помогне и спортният директор на отбора Ерик Абидал.

Анри в момента е асистент на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия, но не крие своето желание да поеме клубен тим.

Договорът на Валверде с Барселона изтича в края на сезона, а в него има опция за продължаването му с един сезон. Клаузата може да бъде активирана във всеки един момент от шефовете на клуба.

За момента от Барселона не са се свързвали с Валверде, нито с неговия агент, за да започнат преговори за подновяването на договора на специалиста.

През миналия сезон Барселона се представи много силно под негово ръководство в Ла Лига и дори бе на път да завърши сезона в испанския шампионат без поражение, но не успя, след като в заключителните кръгове претърпя поражение от Леванте с 4:5.

В Шампионска лига каталунците отпаднаха на четвъртфиналите от Рома, след като допуснаха изключително срамен обрат. На „Камп Ноу“, Барселона спечели с 4:1 първата среща, но допусна поражение с 0:3 на „Олимпико“. Отпадането на отбора от турнира доведе до много сериозни критики по адрес на Валверде.