Барселона спечели за 13-ти път Суперкупата на Испания, след като победи с 2:1 Севиля. В Испания до момента са разиграни 250 отличия, от които каталунците са спечелили 73. „Блаугранас“ триумфира 25 пъти с шампионската титла в Примера дивисион, 30 пъти с Купата на Краля на Испания, 13 пъти със Суперкупата на Испания, 2 пъти с Купата на Лигата и 3 пъти с Купата Ева Дуарте (купата, която предшества Суперкупата на Испания).

15 клуба са печелили поне едно отличие в Испания. Реал Мадрид има спечелени 64 трофея, Атлетик Билбао е с 34, Атлетико Мадрид – 24, Валенсия – 15, Севиля и Реал Сарагоса – по 7, Депортиво Ла Коруня – 6, Реал Сосиедад – 5, Еспаньол и Реал Унион – по 4, Реал Бетис – 3, Майорка – 2, Валядолид и Аренас де Хетчо – по 1.

Любопитен е случаят с отборите на Аренас де Хетчо и Реал Унион. Двата клуба в момента са част от група II на Сегунда дивисион Б, но те са едни от първите носители на Купата на Краля и основателите на испанския футбол и дебютанти в Примера дивисион.

Реал Мадрид е отборът, който е печелил най-много шампионската титла в Ла Лига – 33 пъти.

Барселона е тимът спечелил най-много пъти Купата на Краля – 30, както и Суперкупата на Испания – 13. Каталунците също така са отборът триумфирал най-много за Купата на Лигата – 2 пъти и с Купата на Ева Дуарте – 3 пъти.

Атлетико Мадрид печели единственото издание на Купата на Президента на Испанската футболна федерация, след като на финала побеждава Валенсия. Турнирът продължава цели шест години от 1941 до 1947.