Барселона ще подаде официална жалба в Ла Лига относно състоянието на терена на стадион "Хосе Сория" във Валядолид, съобщава Marca.

Каталунците победиха Валядолид с 1:0, въпреки ужасното състояние на игралното поле. В хода на мача топката често отскачаше от буци пръст.

Ръководителят на Ла Лига Хавиер Тебес обеща да разследва случая и призна, че това не е било място, на което може да се проведе официална футболна среща. Барселона продължава с пълен актив от три точки, след като в първи кръг победи и Алавес с 3:0.

"Това е позор, истински позор. Тези, които искат да продават Ла Лига в САЩ, първо трябва да погледнат нашите терени. Въпросът не е какъв футбол се играе, а истинският проблем е, че играчите може да се контузят на такова игрище. Надявам се виновните да си понесат отговорността и всичко да се оправи", коментира защитникът на Барса Жерар Пике.

Неговият съотборник Серхио Бускетс допълни: "Тъжно е, че в най-добрата лига в света се налага да се играе мач при такива условия. Никой от Ла Лига не прояви достойнство и не дойде, за да погледне терена. На него беше невъзможно да се играе. Теренът е много лош, но двата отбора играха при равни условия". /БГНЕС