Барселона записа трудна победа с 1:0 при гостуването си на Валядолид в двубой от втория кръг на Примера. Победното попадение дойде в 56-ата минута, когато Дембеле се разписа. В края на двубоя домакините също вкараха топката в мрежата, но попадението не беше зачетено след видео консултация.

Още в 5-ата минута на срещата Дембеле получи възможност да стреля, но кълбото не намери целта. Две минути по-късно Юнал стреля опасно, но Тер Стеген беше на мястото и запази вратата си суха.

Малко по-късно и Алкарас стреля към вратата на гостите, отново Тер Стеген беше на мястото си.

Дембеле отново пробвя мерника си в 31-ата минута, топката отново не намери целта, но превъзходството що се отнася до владението на топката беше определено в полза на Барса.

Две минути по-късно Коутиньо намери Суарес, който излезе в отлична позиция, но не съумя да се разпише. До почивката и Коутиньо опита да се разпише, но и той не стори това.

Така се стигна до 56-ата минута на двубоя, когато Дембеле беше точен и даде аванс на Барселона.

Домакините отвърнаха с опасен удар на Кеко в 77-ата минута, но Тер Стеген отново демонстрира класата си. В 83-ата минута Суарес реализира, но попадение нямаше, след като имаше вдигнат флаг за засада.

Домакините опитаха да стигнат до изравняването и топката попадна във вратата на Барселона в добавеното време на срещата, но след видео консултация попадението не беше зачетено заради засада.

Така Барселона спечели втора поредна победа и е лидер в класирането с актив от 6 точки и голова разлика 4:0. Валядолид е с 1 точка след първите си две срещи.