Неймар обяви на ръководството на Барселона желанието си да напусне клуба по време на летния трансферен прозорец. Това съобщиха с официално изявление от каталунския гранд на сайта си.

Официално: Неймар се сбогува с Барселона

След седмици на спекулации и слухове бразилецът най-после гласно е изразил намерението си да премине в Пари Сен Жермен. По-рано днес Sky Sports информира, че нападателят вече се е сбогувал със съотборниците си, а един от агентите му вече в Париж, където ще се водят финалните преговори с ръководството на ПСЖ.

Ето и пълния текст публикуван от калунския гранд:

“Неймар и неговият баща, който е и негов агент, информираха Барселона за решението на футболиста да напусне клуба на официална среща тази сутрин.

Изправени пред тази позиция, от клуба сме длъжни да им припомним, че трябва задължително да бъде изпълнена освобождаваща клауза в настоящия договор на Неймар, която към 1 юли възлиза на 222 милиона евро.

Също така в отговор на претенциите за бонус “лоялност”, клубът пояснява още веднъж, че сумата остава блокирана при нотариус докато случаят не бъде окончателно разрешен.

Играчът все още има действащ контракт с Барселона, но получи разрешение да не участва в редовните занимания на тима.”

Eто и още статии по темата:

Испанската лига може да блокира трансфера на Неймар в ПСЖ

ПСЖ представя официално Неймар в петък

Президентът на ПСЖ коментира сагата с Неймар