Представяли ли сте си някога Лео Меси да играе за друг отбор? Е, явно в Барселона нямат намерение да позволяват такова нещо да се случи и са готови с параметрите по новия договор на аржентинеца, който може да се окаже и последният в кариерата му. 

Играещата легенда на каталунците ще получи предложение да прибави нови пет години към настоящия си контракт, който изтича през 2021 г. Те ще му донесат феноменалните 200 млн. евро само под формата на заплати и бонуси за целия срок на обвързването. Или по 40 млн. евро на сезон. 

Така на практика Меси ще получава дори по-висока заплата и от тази в момента, която без това го прави най-скъпоплатения играч в света. Ако се съгласи да подпише при тези условия, той ще е обвързан с "блаугранас" до 2026 г., когато вече ще е на 39 г. и вероятно след това ще се пенсионира. 

Чистата му заплата за този период ще е 30 млн. евро на сезон, а допълнителният бонус ще е от 10 млн. евро и ще се изплаща при изпълняването на определени условия, но се очаква те да са леснопостижими. Така всичко е в полето на футболиста и зависи от него дали наистина иска да се пенсионира на "Камп Ноу" при тези условия, или ще търси друго предизвикателство.