Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че ръководството на клуба работи по подновяването на договора на голямата звезда на отбора Лионел Меси. Шефът на каталунския клуб призна, че целта е аржентинецът да подпише доживотен контракт с „блаугранас“.

„Ние работим, за да осигурим бъдещето на клуба, защото Лео е наш лидер. Той е най-добрият играч в света. Играе за нас и го прави фантастично, но знаем, че няма да бъде вечно“, коментира Бартомеу в интервю за „ESPN“.

Меси е на почти 32 години, но не спира да прави разликата на терена и представянето му е меко казано феноменално.

„Може би след три, четири или пет години Лео Меси ще вземе решение да спре да се състезава, така че ние се подготвяме за бъдещето, защото бихме искали да продължим да бъдем най-добрият клуб в света. Това е начин на работа, на инвестиране, както и на поемане на рискове. Ако не успеете, ако вършите нещата погрешно, променете решенията“, добави президентът на Барселона.

„Понякога обяснявам на членовете на клуба и на съвета на директорите, че това, което правим е да интегрираме много млади играчи в първия състав. Именно заради това е много важно да привлечем млади футболисти. В момента ние разполагаме с много талантливи и млади играчи като Ленгле, Дембеле, Артур, Де Йонг, Тер Стеген, който все още е много млад…много играчи, които ще продължат да играят след ерата на Меси.“

"Да, той вече е прехвърлил 30-те, но ако гледате внимателно неговата игра ще видите, че всъщност е още млад и може да играе още дълго на най-високото възможно ниво. Има и все още договор за две години с нас, но ние искаме да го преподпишем. Вярвам, че той все още има много години футбол на високо ниво и през следващите месеци ще седнем на масата, за да преговаряме за новия контракт", продължи шефът на каталунския клуб.

„Лионел прави разликата във всеки мач и е най-добрият футболист в света. Той го показва във всяка една среща, всеки сезон. Връзката на Меси с Барселона ще бъде вечна. Винаги давам примера с Пеле, който завинаги е свързан със Сантос“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.