Един от символите на Барселона и играеща легенда на клуба Лео Меси ще получи договор до края на кариерата си. Това разкри президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу в интервю за изданието RKB. 

Аржентинецът преподписа с "блаугранас" през ноември 2017 г. и настоящият му контракт го задържа на "Камп Ноу" до 30 юни 2021 г., когато ще е на 34 години. И явно клубът иска да го задържи и отвъд това с може би последния му професионален договор. 

"Лео ще продължи с нас и това можете да го смятате за сигурно. Той е играч само за един клуб и връзката между него и Барселона ще продължи завинаги. Но първо ще му предложим да завърши кариерата си при нас, после и всичко останало", заяви Бартомеу. 

Меси има феноменалните 581 гола в 665 мача за клуба във всички турнири и беше обявил, че иска да приключи кариерата си в първия си клуб Нюелс Олд Бойс. Но по всичко изглежда, че това ще стане с екипа на "блаугранас". Там ще има щастието да играе и с един от приятелите си Жорди Алба, който също е получил предложение за нов договор. 

"Вярвам,ч е и Жорди Алба ще остане при нас. Причината е, че сме му предложили нов договор с обхват от пет години и в момента водим разговори, които се надявам, че ще завършат успешно. Желанието му е да остане в отбора", добави Бартомеу.