Ръководството на Атлетико Мадрид изглежда се е примирило, че ще загуби голямата си звезда Антоан Гризман през летния трансферен прозорец. "Дюшекчиите" обаче ще опитат да извият максимално ръцете на основния фаворит за подписа на французина - Барселона. 

Атлетико Мадрид предлага празен чек на Гризман

Според каталунското издание "Mundo Deportivo" Атлетико ще опита да вдигне освобождаващата клауза на футболиста и по този начин да принуди каталунците да платят по-голяма сума. Контрактът на 27-годишния нападател изтича през лятото на 2022 година. Към момента откупната клауза в договора му е в размер на 87.5 милиона паунда.

"Дюшекчиите" обаче ще сторят всичко по силите си, за да прилъжат звездата си да подпише нов договор, в който освобождаващата клауза да набъбне двойно - до 175 милиона паунда. При евентуален успех Атлетико ще получи стабилна сума пари, от която ще намажат не само мадридчани, но и бившият клуб на Гризман Реал Сосиедад. Тимът ще получи 20 процента от сумата, ако евентуалната сделка между Атлетико и Барселона бъде осъществена.

Атлетико и Барселона с договорка за Гризман

Наскоро французинът съобщи, че ще вземе решение за бъдещето си преди Световното първенство в Русия. 27-годишният Гризман е футболист на Атлетико Мадрид от 2014 година. В момента заплатата на Гризман в Атлетико Мадрид възлиза на 7 милиона евро. Шефовете на клуба са готови да му я вдигнат на 15 милиона евро.

Смята се, че от Барселона са гарантирали приходи между 18 и 20 милиона евро на френския футболист, като те ще бъдат образувани от допълнителните рекламни договори, които ще подпише, след като премине на „Камп Ноу“. Също така Гризман ще получи и значителни бонуси в зависимост от постигнатите резултати на отбора, а и от него.