Ръководството на Атлетико Мадрид планира да предложи празен чек на Антоан Гризман в опит да задържи френския футболист на „Уанда Метрополитано“.

27-годишният футболист отказа да поднови договора си с „дюшекчиите“ и отхвърли отправената му оферта. Според информациите в испанската преса, Гризман има предварително споразумение с Барселона, който ще активира освобождаващата клауза, която е записана в контракта на играча с мадридския клуб.

Френският футболист е готов да премине в редиците на Барселона, дори и да заработва по-малко пари на "Камп Ноу".
По време на преговорите с Барселона Гризман е приел финансовите условия, приемливи за клуба, в замяна на включване на бонуси за важни титли.

По-рано тази седмица французинът съобщи, че ще вземе решение за бъдещето си преди Световното първенство в Русия. 27-годишният Гризман е футболист на Атлетико Мадрид от 2014 г.
В момента заплатата на Гризман в Атлетико Мадрид възлиза на 7 милиона евро. Шефовете на клуба са готови да му я вдигнат на 15 милиона евро.

Смята се, че от Барселона са гарантирали приходи между 18 и 20 милиона евро на френския футболист, като те ще бъдат образувани от допълнителните рекламни договори, които ще подпише, след като премине на „Камп Ноу“. Също така Гризман ще получи и значителни бонуси в зависимост от постигнатите резултати на отбора, а и от него.

Атлетико Мадрид не иска да се разделя с Гризман, но шефовете на клуба ще бъдат с вързани ръце, ако от Барселона активират освобждаващата клауза, която е записана в договора на футболиста. Освен това французинът вече намекна, че иска да напусне отбора, а бъдещето му да се изясни преди началото на Мондиала в Русия.

Атлетико и Барселона с договорка за Гризман

Барселона настъпва газта за Гризман

Гризман загази, ще дава обяснения на шефа на Атлетико

Атлетико вади изкушаваща оферта, за да задържи Гризман

Във Франция сигурни, че Гризман има предварителен договор с Барселона

Пипнаха половинката на Гризман да търси къща в Барселона

Съблекалнята на Барселона е с отворени врати за Гризман

Гризман почна търсенето на дом в Барселона

Fox: Барселона пази №7 за Гризман