Далеч по-лежерно протече мачът на Атлетико Мадрид в испанския шампионат, в сравнение с този на бъдещия му съперник Реал Мадрид в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг във вторник, а докато "белите" се измъчиха с Валенсия в навечерието на срещата, "дюшекчиите" спукаха от бой Лас Палмас на Канарските острови. 

Момчетата на Диего Симеоне разбиха опонента си с 5:0, а две попадения за успеха наниза Кевин Гамейро. По едно добавиха Саул Нигес, Томас Тейе и Фернандо Торес, за да оформят погрома. 

Всичко приключи много бързо в рамките на малко повече от четвърт час. Във втората минута Саул Нигес направи страхотен пробив по крилото и центрира успоредно на голлинията, а от няколко метра Кевин Гамейро откри. 

А в рамките на една минута между 17-та и 18-та всичко приключи. Първо Коке центрира перфектно и качи топката на главата на Нигес, който от близка дистанция удвои преднината на тима си. 

А в следващата атака Николас Гайтан изведе отново Гамейро зад защитата, той напредна в наказателното поле и прониза вратаря за 3:0. Така всичко на практика приключи, още преди да е започнало. 

Последваха още редица положения пред вратата на слисаните домакини, а гостите се забавляваха на терена. В 49-та минута Гамейро изпусна да оформи хеттрика си, като тресна гредата, но малко след това задачата на Атлетико стана още по-лесна. 

В 65-та минута Кевин-Принс Боатенг беше изгонен с втори жълт картон и вече домакините се чудеха само колко гола още ще инкасират до края на двубоя. И първият от тях падна още в 72-та минута, когато Томас Тейе се разписа след асистенция на Анхел Кореа. 

В последната минута и Фернандо Торес се записа сред голмайсторите след точно подаване на Филипе Луис и сложи точка на спора при краен резултат 5:0 в полза на гостите от Мадрид. 

Така след този развой "дюшекчиите" се реабилитираха перфектно за загубата от Виляреал у дома в предния кръг и вече имат 71 точки в актива си на третото място. Лас Палмас е с 39 в долната половина и просто доиграва сезона, защото няма как да изпадне.