Атлетико Мадрид продължава да кове добри резултати в Примера дивисион. "Дюшекчиите" не просто записаха 13-и мач без поражение в шампионата, но в него разковаха домакина Леванте с 5:0. 

По две попадения отбелязаха френските звезди в нападение Кевин Гамейро и Антоан Гризман, а началото на головата вихрушка беше поставено с автогол на Робер от състава на домакините. 

Този мач започна перфектно за гостите от столицата. Те откриха резултата след само пет минути игра, когато при един набег на Саул Нигес и последвалото му центриране в наказателното поле, Робер си забучи топката неспасяемо в мрежата за 1:0. 

Тази ранна развръзка позволи на мадридчани да се забавляват на терена и да организират страхотни атаки. Те обаче редуваха пропуск след пропуск, като най-разконцентриран пред гола беше Гамейро. 

Но французинът се реабилитира в 29-та минута. Тогава след пробив на Анхел Кореа по левия фланг последва удар към вратата, но точно пред голлинията защитник на Леванте спря топката. Той обаче беше загубил равновесие и позволи на Гамейро да отбележи един от най-лесните си голове в кариерата за 2:0. 

Това беше всичко преди почивката, но след нея Атлетико съвсем не пожали съперника си, напротив. Енес Унал изпусна една от редките възможности за Леванте в 57-та минута, а само две след това резултатът набъбна на класика. 

В 59-та минута Гамейро и Антоан Гризман комбинираха пред наказателното поле, като след страхотен извеждащ пас първият се озова на голова позиция и той с удар в далечния ъгъл на вратаря направи 3:0. 

Атомното дуо не спираше да тормози защитата на Леванте и изкова и четвърти гол в 65-та минута. Тогава при поредната бърза атака Гамейро се озова в ролята на асистент, а от 7-8 метра леко встрани от вратата Гризман не сбърка за 4:0. 

В 68-та минута беше оформен и пълният резил за домакините. Отново смъртоносна контра на Атлетико завърши с удар на Гамейро, който беше избит, но Гризман беше на точното място, за да се разпише за 5:0 с добавката си и да сложи окончателно точка на спора. 

След този развой "дюшекчиите"събраха 27 точки и пак се изравниха с големия градски враг Реал на третата позиция. Леванте остава в средата на таблицата със своите 15 точки, но тимът от Валенсия определено е разклатен след този побой.