Бетис и Жирона изиграха сблъсък, който не е за хора със слаби нерви. Двата тима завършиха наравно 2:2, но битката можеше да има съвсем различен изход. 

В 94-та минута гостите от Каталуния поведоха за 2:1 и се виждаха крайни победители, но юношата на Барселона Кристиан Тейо ги попари в следващата атака и оформи крайното 2:2. 

Този мач се решаваше само в заключителните моменти на двете полувремена. Жирона откри в продължението на първата част, когато Борха Гарсия изведе страхотно Кристиан Порту зад защитата и той със страхотен прехвърлящ удар матира вратаря за 1:0. 

Последваха постни минути преди развръзката в края на мача. Първо в 85-та минута Андрес Гуардадо направи 1:1 с перфектно изпълнен пряк свободен удар от границата на наказателното поле. 

Но драмата предстоеше. В 94-та минута Порту засече една топка в наказателното поле, като останаха съмнения за нарушение и прати топката в мрежата за 2:1 в полза на коравите каталунци. 

И тъкмо когато се виждаха победители, бяха попарени. 45 секунди след изтичането на даденото от съдията продължение Риза Дурмиси хвърли един далечен пас към Кристиан Тейо, той се пребори със защитника на гърба си и прати топката в мрежата за 2:2. 

Веднага след това реферът наду свирката и двата тима взеха само по точка. След този развой Бетис има 18 точки на осмата позиция, докато Жирона е със 17 на десетата. Межуд двата тима е Селта.