Реал Мадрид срещна неочаквани трудности на своя стадион в мача с опашкаря Малага и имаше нужда от събуждането на звездата си Кристиано Роналдо, за да изкове успеха с 3:2. 

Португалецът реализира едва втория си гол от началото на сезона в Примера дивисион по-малко от четвърт час преди края, за да бъдат заслужени трите точки. Той изпусна дузпа, но при добавката беше точен и така "белите" се спасиха от рядък срам срещу последния в класирането у дома. 

А началото на мача не предвещаваше такова развитие. Още в 9-та минута Роналдо засече с глава едно центриране от левия фланг на далечната греда с глава, но топката се отклони от горната греда. Тя обаче се върна точно у непокрития на метър от вратата Карим Бензема и той нямаше проблем да отбележи за 1:0. 

Малко след това Дани Карвахал изпусна да удвои след хубав удар на около 9-10 метра от вратата, който обаче вратарят на Малага отрази. И в 18-та минута южняците нанесоха своя удар за 1:1. 

Тогава Кеко напредна до аутлинията по десния фланг на атаката и намери около точката на дузпата непокрития Диего Ролан. Той имаше време да овладее на гърди и да прати снаряд в мрежата за 1:1. 

Но голеадата в тези минути продължи. Още в 21-та минута мадридчани отново бяха напред в резултата. Тогава Тони Кроос центрира перфектно от корнер, а Каземиро с безпощаден изстрел намери мрежата за втори път - 2:1. 

Последваха множество интересни моменти и пред двете врати. Но най-чистото положение за домакините до почивката се откри пред Кристиано Роналдо в 44-та минута, който от чиста позиция не можа да се разпише. 

В продължението на първата част Пол Байсе се разписа за Малага и сякаш изглеждаше, че гостите ще стигнат изненадващо до равенството точно преди почивката, но реферът отмени попадението заради нарушение. 

В началото на втората част пропуските и пред двете врати продължиха, преди този път съвсем редовно Малага да стигне до изравняването. Това се случи в 58-та минута, когато Кеко намери Чори Кастро на около 25 метра от вратата и той изстреля снаряд, тупнал пред ръцете на вратаря и озовал се в мрежата му за 2:2. 

Реал се втурна напред в търсене на попадението и стигна до него чак в 76-та минута. Тогава Луис Ернандес закъсня за едно единоборство с Лука Модрич и го фаулира в наказателното поле. Реферът посочи бялата точка. 

От 11-те метра Кристиано Роналдо стреля във вратаря, но топката пак стигна до него и след добавката беше безпощаден за 3:2. Малко преди края негов гол беше отменен заради засада, но и този резултат се оказа достатъчен на мадридчани за трите точки. 

След този развой Реал събра 27 точки, на седем зад лидера Барселона, който обаче още не е изиграл мача си с втория Валенсия. Малага е на 18-о място със само 7 точки.