Атлетико Мадрид победи с 4:1 отбора на Селта в мач от 5-ия кръг на Ла Лига. Анхел Корея откри резултата за "Дюшекчиите" в 9-та минута, а Родриго Де Пол удвои в 50-та. Яник Караско се разписа в 65-та. Габриел Вейга върна едно попадение в 71-та минута, а автогол на Унай Нунес в 82-та минута оформи крайното 4:1.

Guilliver/GettyImages
26 снимки

Двубоят започна динамично, като още в първите две минути отборите си размениха по една чудесна възможност като първо удар на Караско бе спасен от вратаря на гостите, а след това Йорген Ларсен излезе очи в очи с Иво Гърбич, но не успя да го преодолее. Атлетико обаче не се забави и стигна до откриване на резултата, това се случи в 9-та минута с гол на Анхел Корея, който се възползва по прекарасен начин от извеждащ пас на Родриго Де Пол.

Само две минути по-късно резултатът можеше да бъде изравнен, но изстрел на Яго Аспас се отби от гредата. След това Селта пропиля с лека ръка още няколко възможности. Докрая на първото полувреме нямаше повече опасности пред някоя от двете врати. 

Домакините излязоха още по-мотивирани в началото на второто полувреме и в 50-ата минута удвоиха преднината си. Де Пол шутира и след рикошет топката попадна във вратата за 2:0. Яник Караско отбеляза страхотен гол в 65-та минута. Футболистът на "дюшекчиите" направи страхотен пробив по левия фланг, нахлу в наказателното поле, финтира защитник и отбеляза за 3:0. Нямаше кой да го спре.

Селта Виго отбеляза почетно попадение в 71-вата минута, когато Яго Аспас изведе Габриел Вейга, атой стреля в близкия ъгъл на вратаря, а топката влезе в мрежата.

Последният гол в мача дойде в 82-та минута, когато Матеус Куня направи хубав пробив, финтира бранител и стреля към вратата, като Унай Нунес се опита да се намеси, но вместо това прати топката в собствената си врата - 4:1.

Така Атлетико събра актив от 10 точки и излезе на 4-то място в класирането. Селта остава на 11-та позиция със 7 точки.