Барселона постигна четвърта победа в 5-ия кръг на Примера дивисион, надделявайки с 4:0 над Кадис. Гостите събират 13 точки и излизат поне временно на върха в класирането, докато Кадис е последен без спечелена точка и без отбелязан гол.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Срещата обаче ще се запомни с инцидента на трибуните, където зрител получи сърдечен удар. 32 минути не се игра футбол, съдията прибра и двата отбора в тунела. В крайна сметка мачът беше доигран, а в оставащите 12 минути общо Барса добави два гола.

Барселона не успя да вкара гол до почивката, но след това най-напред Френки де Йонг в 55-ата минута и Роберт Левандовски 10 минути по-късно дадоха стабилен аванс на отбора на Шави Ернандес.

Домакините от Андалусия започнаха активно и в 1-ата минута можеха да поведат в резултата. Но след това Барселона взе инициативата и Мемфис Депай комбинира с Рафиня, който стреля от дясно по диагонала. Вратарят на Кадис – Ледесма не мръдна, но за негов късмет топката се отби в страничната греда. Следващата ситуация беше в 35-ата минута, пропусната от Мемфис Депай, чийто удар мина покрай гредата.

И след почивката темпото не беше особено високо.  Гави бе изведен отдясно, той напредна и опита подаване, вратарят отклони топката, но тя попадна на крака на Френки де Йонг, който възползвал се  от късмета си, я прати в мрежата.

Въпреки попадението, Шави Ернандес направи тройна смяна веднага след това и един от влезлите беше Роберт Левандовски. И в 65-ата минута вкара 9-ия си гол от началото на първенството.

В 81-ата минута срещата беше прекратена заради инцидент на трибуните. Първоначално не се знаеше какво се случва, но след това се оказа, че привърженик на Кадис е получил сърдечен удар.

Първоначално играчите останаха на терена, но след това съдията Карлос дел Серо Гранде ги прибра в тунела, където двата отбора останаха скупчени. Полицията и охраната на мача разгони зрителите, които седяха близо до пострадалия зрител. Дълго време хората не знаеха какво се случва, имаше съмнения, че краят е фатален. От трибуните призоваха кардиолог, ако има такъв сред зрителите, да отиде да помага. Лекарите и на двата отбора се включиха.

Вратарят на Кадис Херамаяс Ледесма също има много сериозна заслуга за спасения човешки живот, след като реагира най-бързо и намери дефибрилатора, за да го занесе на мястото на пострадалия.

Вестник Спорт (Барселона) написа в момента, когато съдията извади играчите отново да загреят след 32 минути пауза: Най-добрата новина е, че зрителят успя да напусне стадиона с пулс след многоминутна несигурност. Медицинският екип успя да го запази засега жив. Да се ​​надяваме, че добрите новини продължават да идват.

Макар и да не беше най-добрата ситуация за игра, мачът продължи с нови два гола за Барселона. В 85-ата минута Левандовски игра много добре с тяло при пас на Дембеле, продължи към Ансу Фати и младокът стреля за 0:3.

В 91-ата минута и Дембеле, също появил се като смяна, се разписа за 0:4, завършвайки по перфектен начин контраатака.