Младата надежда на Реал Мадрид Марко Асенсио коментира, че новият наставник на клуба Жулен Лопетеги е вкарал повече интензивност в тренировъчния процес. 

„Моята първа опция винаги е била да триумфирам с Реал Мадрид. Никога не се знае какво може да се случи. Реал Мадрид е възможно най-изискващия клуб в света. От самото начало разбираш, че трябва да си готов на сто процента и винаги да даваш всичко от себе си“, започна Асенсио в специално интервю за GQ.

„Вече съм имал възможността да бъда титуляр във важни мачове както в Мадрид, така и в националния. Очаквам с всеки път да ставам по-добър“, продължи Асенсио.

„Лопетеги е треньор с идея за футбола. Лично на мен ми харесва. Вкара много интензивност в тренировките и е взискателен към нас“.

Преди да поеме Кралския клуб Лопетеги бе начело на националния отбор на Испания. Ден преди официалното откриване на Мондиала в Русия и два дни преди двубой на „Ла Роха“ на форума, специалистът бе уволнен, тъй като бе гръмнала новината, че ще наследи Зинедин Зидан.  

„Смятам, че всичко това повлия на отбора ни. През изминалите две години направихме страхотни мачове и демонстрирахме чудесна игра. Познавахме се добре и си пасвахме отлично“, коментира Асенсио.

На питане кои са трите най-важни личности в живота му, Асенсио обясни: „Баща ми, брат ми и Орацио (агентът му)“.

Още новини: 

Асенсио: Имаме добър и без Роналдо 

Лопетеги: Куртоа и Навас не са проблем, а решение